Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » LKC Sonnenborgh wint hoofdklasse afdeling in Weidum.

LKC Sonnenborgh wint hoofdklasse afdeling in Weidum.

LKC Sonnenborgh met een onketende Hans Wassenaar een geweldige Pieter Jan Plat, een foutloze Jan Hoekstra en een tactisch sterke coach Erik Seerden heeft vandaag de Bangma Partij in Weidum gewonnen.

LKC bereikte de finale via zeges op Heerenveen, Berlikum, Sexbierum-Pietersbierum 2 en Huizum. In de finale werd er gewonnen van het sterke Sint Jacobiparochie. Dat kwam gedeeltelijk door een bepaalde onderschatting van de tegenstander en deels door een falende opslag. Bij Leeuwarden daarentegen was de opslag in geweldige handen van Hans Wassenaar en bovendien wisten zowel Triemstra als Hiemstra weinig raad met de ‘sluwe’ ballen’ van Pieter Jan Plat. Sint Jacobiparochie beriep zich er op dat er voor de wind werd opgeslagen maar dat had men beter voor het begin van de partij kunnen doen. Nu leek dat meer op frustratie en onmacht. Na de snelle 3-0 voorsprong werd het nog even een wedstrijd doordat Bauke succes had bij achterinse Wassenaar. Maar toen op 3-1 en 6-6 het volgende bordje weer verloren ging was het een gelopen koers. Nog eenmaal pakte KV Het Noorden nog een bordje maar op 5-2 en 6-4 was de zege voor het verrassende partuur van LKC Sonnenborgh.

Voor Jan Hoekstra was de overwinning helemaal geweldig. Op je 55e voor de eerste keer op de hoofdklasse en meteen 3 punten. Hiermee staat hij samen met Hans en Pieter Jan  bovenaan in het punten klassement.

Heren en coach van harte gefeliciteerd.

IMG-20150503-WA0000Chris Wassenaar buigt het hoofd voor Jan Hoekstra