Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Rengersdag op zondag 19 juli 2015.

Rengersdag op zondag 19 juli 2015.

Rengersdag 2015.

Op zondag 19 juli 2015  is het weer zover. De Rengerdag Hoofdklasse kaatspartij wordt dan weer verkaatst.

In totaal doen er ook dit jaar 24 hoofdklassers mee. De wedstrijd bij kaatsvereniging LKC Sonnenborgh uit Leeuwarden begint om 12.30 uur.

De naam Rengersdag kwam in 1919 tot stand, toen de adellijke familie Rengers voor het eerst gouden horloges beschikbaar stelde. De koningsprijs – de zilveren wandelbal – kwam in 1927, toen de toenmalige commissaris van de Koningin over Friesland, mr. P.A.V. baron van Harinxma thoe Slooten de wisselprijs beschikbaar stelde. Hij kan niet definitief gewonnen worden en is dus al 87 jaar in omloop.

De legendarische kaatser Klaas Kuiken won deze klassieker maar liefst acht maal en werd vijf keer tot koning uitgeroepen. Hij kan dan ook als de meest succesvolle Rengersdagkaatser betiteld worden. Dit jaar wordt weer een open strijd verwacht, met als grote favoriet het partuur Gert-Anne van der Bos.

zilveren-ballenk

 

 

 

 

De kaatsers strijden voor de 44ste maal om de zilveren kaatsballen. Die worden dit jaar aangeboden door FB Oranjewoud.