Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Zachte bal partij voor afdelingen op zaterdag 18 mei 2013 in Tzummarum

Zachte bal partij voor afdelingen op zaterdag 18 mei 2013 in Tzummarum

Beste kaatsvereniging, beste bestuurders,
Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de kaatspartij die VvV Tzummarum organiseert op zaterdag 18 mei aanstaande. Dit is de zaterdag in het Pinksterweekend waarop tot nu toe altijd het NK Junioren (de Jong Nederland) werd gehouden. Op deze zaterdag staat de strijd met de zachte bal tussen dorpen en steden centraal in het allereerste “Open Friese Kampioenschap Zachte bal voor afdelingen”.
Waarom afdelingskaatsen? VvV Tzummarum kent een lange traditie van afdelingskaatsen. Ieder jaar organiseren wij de heren hoofdklasse afdelingspartij op Hemelvaartsdag. De onderlinge strijd tussen de verschillende dorpen en steden levert vaak gepassioneerd kaatsen op. Dat zien wij graag in Tzummarum. Daarnaast geven we op deze zaterdag graag invulling aan de lege plek die ontstaat doordat het NK Junioren later in het seizoen wordt verkaatst.
Waarom “zachte bal”? De zachte bal is al jaren onderdeel van het lokale wedstrijdaanbod in Tzummarum. Wij zien dat er steeds meer vraag komt naar kaatsen met de zachte bal. Voorbeelden zijn succesvolle partijen zoals het Lanenkaatsen in Harlingen en het Horecakaatsen in Leeuwarden. In Franeker speelde men vorig jaar al op deze behoefte in met de geboorte van de zachte bal PC. Het bestuur van VvV Tzummarum heeft de ambitie om de komende jaren in bovengenoemd rijtje terecht te komen met het organiseren van de zachte bal afdelingspartij.
De wedstrijd! Op zaterdag 18 mei kaatsen we vanaf 9.00 uur in een dames- en herencategorie. Vaardigheden gaan boven leeftijd. Het kaatsen in de breedte staat centraal. Wij hopen op een groot aantal parturen dat in ieder geval twee keer kan kaatsen. Daarom spelen we met een verliezersronde. Voorlopig stellen we geen limiet aan het aantal parturen. We kaatsen in een arena die de vergelijkbaar is met de partij op Hemelvaartsdag. Er is een feesttent aanwezig met na afloop live muziek. Uiteraard zijn er voldoende voorzieningen voor de inwendige mens. Het is belangrijk om te weten dat we niet om ‘boerderijen’ kaatsen. Natuurlijk zijn er prijzen te winnen, maar voorop staat dat er respect is voor de kaatssport en voor elkaar. Daarom zijn er alleen wedstrijdleiders aanwezig en dus geen scheidsrechters of keurmeesters!
Deelname en opgave Deelnemers kunnen zich per partuur opgeven via het volgende e-mailadres: info@vvv-tzummarum.nl Om mee te kunnen doen moet het partuur kaatsen in de officiële tenues van de vereniging. Wij vinden de herkenbaarheid van de teams erg belangrijk. Bovendien zorgt deze voorwaarde ervoor dat de deelnemers altijd even contact moeten zoeken met de vereniging waarvoor ze uitkomen.
Wij hopen van harte dat wij één of meerdere parturen uit uw dorp of stad mogen begroeten op zaterdag 18 mei. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.vvvtzummarum.nl Wij zijn ook te vinden op Facebook: http://www.facebook.com/VvVTzummarumEo en u kunt ons volgen op Twitter: https://twitter.com/VvVTzummarum.
Met vriendelijke sportgroet,
Namens het bestuur van VvV Tzummarum,
Theo Draijer, voorzitter