Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Uitslag Oldehovepartij 2012

Uitslag Oldehovepartij 2012

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Sjoerd de Jong zin de winnaars geworden van de 99e Oldehovedag.

Gert-anne vd Bos

Gert-anne vd Bos ontvangt de koningsprijs uit handen van Sander de Rouwe

Gert-Anne van der Bos werd uitgeroepen tot koning van de partij en dat was terecht. In de drie gekaatste partijen kreeg men maar zeven eersten tegen. In de finale bleef het partuur van Jelte-Pieter Dijkstra, Pieter-Jan Plat en Daniël Iseger op een spel staan. Op 5-2 en 6-2 kon Pieter-Jan Plat onvoldoende retourslaan en was de zege een feit.

Gert-Anne van der Bos plaatste 22 zitballen, miste elf maal het perk en was negenmaal het eindstation voor het binnenhalen van een eerst. Van der Bos was zondag ouderwets op dreef en bijzonder gemotiveerd om zijn vrijeformatiemaat Daniël Iseger het leven zo zuur mogelijk te maken.

Daniel Iseger nog nooit winnaar van de befaamde Oldehovepartij deed wat in zijn vermogen lag maar dat was niet genoeg. Het eerste bordje was dan wel voor zijn formatie maar daarna was het de opslag van Gert-Anne van der Bos die zijn partuur parten ging spelen. Op 1-0 en 4-6 plaatste hij zijn derde zitbal van de partij en toen hij dat op 2-1 en 6-2 herhaalde was het gat geslagen. Op 3-1 en 6-6 had de formatie van Jelte-Pieter Dijkstra nog een kans op aansluiting maar Gert-Anne van der Bos verhinderde dat met een fraaie treffer. Een spectaculaire actie van Iseger op 4-1 en 2-6 gaf nog wat hoop maar op 4-2 en 6-2 was Van der Bos voor de negende keer deze dag beslissend met de zoveelste treffer. Op 5-2 en 6-2 maakte Taeke Triemstra de partij uit met passeren van de kaats.

Van der Bos c.s. leek in de eerste omloop korte metten te maken met Johan van der Meulen, René Anema en Jouke Bosje. In een mum van tijd was het vier schone eersten voor Van der Bos c.s. Voor van Gert-Anne en boven van Jouke Bosje beide malen op zes gelijk leek de partij nog enig gewicht te geven maar drie snelle eersten allemaal op 6-2 maakten al snel een eind aan deze partij. In de strijd om de premie of niets was vooral de de opslag van Martijn Olijnsma en Marten Feenstra niet opgewassen tegen die van Van der Bos c.s. De bovenslag van Taeke Triemstra op 4-2 en 6-6 was beslissend voor de partij. Op 5-3 en 6-2 deed Van der Bos de deur op slot. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. leek in de eerste omloop tegen Dirk-Yde Sjaarda, Hijlke Bruinsma en Tjisse Steenstra al kansloos te zijn. Men kwam zelfs met 4 om 2 achter maar wist alsnog het tij te doen keren.

Daniel Iseger

Daniel Iseger op dreef

Plat en Iseger raakten op slag en op 5-4 en 6-2 retourneerde Pieter-Jan Plat fraai tot voor de kaats. In de halve finale tegen Jan-Dirk de Groot, Hendrik Bouwhuis en Hans Wassenaar was men in begin uitermate effectief. Via 6-2 en tweemaal 6-6 werd een 3-0 voorsprong genomen. Via 4 om 2 werd het 5 om 2 door kwaad uitslaan van Hans Wassenaar. Dezelfde Wassenaar sloeg vervolgens op 5-2 en 4-6 boven maar het was slechts uitstel van executie want op 5-3 en 6-2 sloeg Daniël Iseger voor de zesde maal boven.

De derde prijs was voor Jan-Dirk de Groot, Hendrik Bouwhuis en Hans Wassenaar na zeges op respectievelijk Bauke Triemstra, Hendrik-Jan van der Velde en Thomas van Zuiden (5-2 en 6-2) en op Menno van Zwieten, Michel van der Veen en Alle-Jan Anema (5-3 en 6-6).

Oldehovepartij in cijfers: Eerste omloop: 1. Michiel Scheepvaart, Renze Pieter Hiemstra en Jouke Bosje (bijgeloot voor Hendrik Kootstra) – 2. Menno van Zuiden, Michel van der Veen en Alle-Jan Anema 2-5 en 2-6; 3. Jan-Dirk de Groot, Hendrik Bouwhuis en Hans Wassenaar – 4. Bauke Triemstra, Hendrik-Jan van der Velde en Thomas van Zuiden 5-2 en 6-0; 5. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Sjoerd de Jong – 6. Johan van der Meulen, René Anema en Jouke Bosje 5-2 en 6-2; 7. Site Ferwerda, Folkert van der Wei en Pier Piersma – 8. Martijn Olijnsma, Jacob Klaas Haitsma en Marten Feenstra 1-5 en 6-6; 9. Dirk-Yde Sjaarda, Hijlke Bruinsma en Tjisse Steenstra – 10. Jelte-Pieter Dijkstra, Pieter-Jan Plat en Daniël Iseger 4-5 en 2-6; Tweede omloop: 2. Menno van Zwieten c.s. – 3. Jan-Dirk de Groot c.s. 3-5 en 6-6; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 8. Martijn Olijnsma c.s. 5-3 en 6-2; 10. Jelte-Pieter Dijkstra c.s staand nummer; Halve finale: 10. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. – 3. Jan-Dirk de Groot c.s. 5-3 en 6-2; 5. Gert-Anne van der Bos c.s. staand nummer; Finale: 5. Gert-Anne van der Bos c.s. – 10. Jelte-Pieter Dijkstra c.s. 5-2 en 6-2;

Zie de overige foto’s ook in ons fotoalbum 

(foto’s Henk Bootsma fotografie)