Freule ‘21: 4e prijs, na 45 jr weer een Freule prijs in Lwd!

Wat een sensatie voor LKC Sonnenborgh! Na 45 jaar nemen Rein, Otte en Harmen weer een prijs mee uit Wommels naar Leeuwarden. Een mooie 4e prijs.
Na een zeer spannende eerste omloop tegen Raerd. Twee jaar terug was dat de finale van de NK Schooljongens. Ook toen won LKC, Otte en Harmen met Thomas. Nu kwam onze jongens met 4-1 voor en kwam Raerd nog sterk terug. De winst was voor LKC met 5-4 6-2. De tweede omloop bood Heerenveen minder weerstand. Deze ‘eredivisie derby’ tussen Leeuwarden en Heerenveen had een eindstand van 5-2 6-2.

Omdat het lot LKC het nummer 32 gegund had, hadden de jongens in de 3e omloop een staand nummer en dus was er minimaal een 4e prijs al binnen.

In de 4e omloop kwam LKC helaas niet verder dan één eerst. Verlies 1-5 2-6. Toch een ietwat vertekend beeld want er waren zeker 3 eersten die op 6-6 geraakten, waarbij de jongens er helaas niet in slaagden de eersten te pakken.

Al met al een schitterende Freule dag. Met mooie wedstrijden, Rein en Otte die geweldig perk hielden de eerste omlopen en de nodige ballen boven sloegen. En Harmen die zeer gedegen opsloeg met nauwelijks puntverlies op de opslag. Dat smaakt naar meer, of zoals Rein na afloop zei:”Dit jaar de 4e, volgend jaar de winst.” Daar houden we jullie aan mannen!

Fotoreportage van de gehele Freule van Romy Postma (17 jr) is te zien via:

https://myalbum.com/album/FR7mJYL3qK3Q?fbclid=IwAR1veZI3B_JqekqUxTxN8W7lUbXacqavRTwQdeOBetY1ZIDMAFsdkqyg1s8

foto’s hieronder zijn van Erik, Lolkje, Tjeerd, Wendy en de KNKB-Facebook.