Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Dronrijp wint 89ste jaargang van de OrangeGas Burmaniadag

Dronrijp wint 89ste jaargang van de OrangeGas Burmaniadag

De 89ste jaargang van de OrangeGas Burmania dag werd sinds jaren weer op de mooie locatie van LKC Sonnenborgh gehouden. Een traditie die we, gezien de mooie opkomst, zeker voort gaan zetten.

Met 34 parturen op de lijst voor de afdeling wisten we dat het een lange dag kon gaan worden. En dat werd het ook.

Om stipt 10 uur gingen de eerste 16 parturen los! Met de handschoenen allemaal goed gekeurd, werd aan de strijd begonnen. Op een aantal partijen na werd deze vlot verkaatst. Rond half één was de gehele eerste lijst aan de kant. Verdeeld over 2 velden werden de overige omlopen van de afdelingspartij en de DEL partij met 14 parturen verkaatst.

In de 4e omloop in de afdelingspartij kaatsen Hommerts-Jutrijp in een spannende strijd tegen Kimswerd. Een kleine aderlating voor Kimswerd was dat Karel Monfils niet okselfris was, maar waar zijn maten meer dan prima kaatsten. De hele telegraaf kwam vol te hangen en er werd tot het laatste punt gestreden. Waarbij Hommerts-Jutrijp de eerste halve finalisten werden.

De andere halve finalisten Dronrijp, via een staand nummer in de vierde omloop, waren uiteindelijk te sterk voor Hommerts-Jutrijp. De mannen van Hommerts waren uitgekaatst en moesten met 5-2 het onderspit delven. Hierdoor werd Dronrijp de eerste finalist.

In de finale mochten ze aantreden tegen het sterke en oerdegelijke Winsum. Met winst op Harlingen, Kimswerd 2, Engelum en Beetgum en een staand nummer in de halve finale een lange weg naar de finale.

De finale werd sterk begonnen door Dronrijp! Met overmacht werd het snel 3-0. Maar het taaie Winsum knokte weer terug. Met meerdere bovenslagen van beide kanten leek het 3-2 te gaan worden, maar het partuur van Dronrijp, heel compleet op alle posities, stoomde tocht door naar 4-1 en uiteindelijk 5-2 6-4.

De winnaar van OrangeGas Burmania partij is Dronrijp 1, met Rick en Mark Minnesma en Jorn Lars van Beem.

De DEL is terecht gewonnen door het partuur 11 met Very van der Meer, Rutger Kumbangsila en Stan van der Berg. In de finale waren ze met 5-1 6-6 te sterk tegen partuur 3 met Gerwin Dijkstra, Pascal Poelstra en Marwin Tolsma. De derde prijzen waren voor de parturen 8 met Jacob Klaas Dijkstra, Gerbrand Kramer en Fedde Hans en voor partuur 13 met Bauke Toren, Germ van Popta en Johannes Bouma.

Een Lange maar zeer succesvolle kaatsdag!

One Comment

  1. Burmania dag

    Burmania dag vroeger voor Baard gewonnen. 1e prijs Junghans horloge. In overleg met Frans Helfrich heb ik toen de algemene Friesche bedankt. Direkteur was de heer Douwes en het hoofd gebouw was Burmania huis. Dit werd door de direkteur zeer op prijs gesteld . Na mijn diensttijd heb ik zelf een stuk theoretische kennis op gedaan. Werd direct door Douwes aangenomen als brandaccepttant

    Johan van Seijst

Comments are closed.