Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » LKC biljartkampioen buurthuiscompetitie 2018/2019

LKC biljartkampioen buurthuiscompetitie 2018/2019

LKC is meer dan kaatsen alleen, dat bewijst onze biljartvereniging Leeuwarder Klos Club met het kampioenschap van de buurthuiscompetie 2018/2019.

Een goed begin is het halve werk zullen de heren biljarters gedacht hebben na de eerste thuisoverwinning op Rengerspark. Drie weken later kwam Tjerk Hiddes op bezoek. Ondanks wat teleurstellende prestaties van Tette en Eelke (zeg maar gerust gepruts) werd er een gelijkspel uit het vuur gesleepd. Volgende partij in en tegen Lekkum(altijd gezellig) werd een gemakkelijke 6-2 overwinning. De wederopstanding van Tette, in de daar op volgende wedstrijd tegen Tjerk Hiddes, kon een collectieve offday vervolgens niet verbloemen: 6-2 verlies.

Tussenstand op dat moment liet zien dat de spanning om het kampioenschap ongekend groot was, iedereen maakte nog kans! Gelijkspel tegen Lekkum en een klinkende overwinning op de smoeke zolder van Rengerspark waren de laatste wapenfeiten van het viertal van LKC. Lekkum, medestrijder voor het kamioenschap, moest nog een partij spelen tegen Tjerk hiddes voordat de kampioen bekend werd. Lekkum wint met zelfde cijfers als LKC en wanen zich kampioen… echter… Lekkum en LKC eindigen met zelfde aantal matchpunten, gemaakte percentage caremboles moet uitsluitsel geven.

Nadat de scores 5 keer waren nageteld bleek het onovertroffen sterke collectief van LKC 0,14% beter gescored te hebben (dit komt neer op 4 a 5 caremboles over de in totaal 24 partijen van de buurthuiscompetitie). LKC is kampioen van het Jaar 2018/2019!!