Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » LKC winnaar afdelingspartij Tzummarum

LKC winnaar afdelingspartij Tzummarum

Feiko Broersma, Pieter Jan Plat en Hans Wassenaar – Op Hemelvaartsdag heeft LKC een mooi succes geboekt met de overwinning op de hoofdklasse afdelingspartij in Tzummarum.

De eerste twee omlopen verliepen gemakkelijk en werden gewonnen van Dronrijp 2 (5-0 6-2) en Bolsward 2 (5-2 6-2). Via een staand nummer ging Leeuwarden door naar de 4e omloop. In deze omloop wachtte Bolsward 1, maar door sterk kaatsen van Feiko, Pieter Jan en Hans werd dit een goede overwinning (5-0 6-6).

In de halve finale was Makkum de tegenstander. Dit leek een makkelijke partij te worden, maar het werd uiteindelijk toch nog spannend. Op 5-4 6-4 was het uiteindelijk toch nog de winst voor Leeuwarden.

De finale tegen Minnertsga begon flitsend, waardoor een 4-1 voorsprong werd genomen. Toch kwam Minnertsga terug in de partij en werd het 5-5. Echter in het laatste eerst was Leeuwarden weer de baas. Feiko boven na een triktrak situatie, waarna beide grote kaatsen werden behouden. Daarna pakte Minnertsga nog een kaats, maar op 5-5 6-2 pakte Hans de winst met een zitbal.

Bekijk hier het verslag op de KNKB-site.