Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Zondag 20 Juli Rengersdag 2014!

Zondag 20 Juli Rengersdag 2014!

Rengersdag 2014

Komende zondag, 20 juli,  is het weer zover. De Rengerdag Hoofdklasse kaatspartij wordt dan weer verkaatst.

In totaal doen er ook dit jaar weer dertig hoofdklassers mee. De wedstrijd bij de organiserende kaatsvereniging LKC Sonnenborgh uit Leeuwarden begint om 11.00 uur.

De naam Rengersdag kwam in 1919 tot stand, toen de adellijke familie Rengers voor het eerst gouden horloges beschikbaar stelde. De koningsprijs – de zilveren wandelbal – kwam in 1927, toen de toenmalige commissaris van de Koningin over Friesland, mr. P.A.V. baron van Harinxma thoe Slooten de wisselprijs beschikbaar stelde. Hij kan niet definitief gewonnen worden en is dus al 87 jaar in omloop.

De legendarische kaatser Klaas Kuiken won deze klassieker maar liefst acht maal en werd vijf keer tot koning uitgeroepen. Hij kan dan ook als de meest succesvolle Rengersdagkaatser betiteld worden. Dit jaar wordt weer een open strijd verwacht, met als grote favoriete parturen Gert-Anne van der Bos en Martijn Olijnsma.

zilveren-ballenk

 

 

 

 

De kaatsers strijden voor de 43ste maal om de zilveren kaatsballen. Die worden dit jaar aangeboden door FB Oranjewoud.