Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Hest ut hoort…….

Hest ut hoort…….

Hest ut hoort………

Sien en Gosse zitten in de tun aan een bakje leut als Gosse tegen sien vrouw seit: “he Sien kien hest ut al hoort ut gonst van de geruchten is de stad”

Sien: “Hoe su, het cambuur weer een nieuwe speuler”

Gosse: “Nee ju kien ut skient dat su gaan kaatsen bij de Oldehove.

Sien: “Nou dat doen su toch elk jaar as die kroegen tegen elkaar kaatsen das toch niks biesonders.

Gosse: “Nee het staat selfs in de krant de Oldehovedag bestaat 100 jaar en de hoofdklasse kaatsers gaan 14 september kaatsen bij de Oldehove en ut skient op echt gras.

Sien: “Ja hoor Gosse dat is natuurlijk op kunstgras. Su zille bij Cambuur wel un stukje over houden he en dat wut nou bij de Oldehove leit.

Gosse: “Nee ik hev hoort op echt gras

Sien: “Ja tuurlijk jong su binnen het gras al aan het zaaien. Nee Gosse hev ut al vaker seit dou must niet te veul in de son sitte want dan gaast stou raaskallen. “Hest ut swit al weer op dien hasses staan”.

Gosse: “Nou ut is toch su en ik gaan vanmiddag toch even een stukje fietsen en dan gaan ik wel even bij Sonnenborgh langs om te vragen”.

Als Gosse s`avonds thuis komt vraagt Sien “en bist bij Sonnenborgh weest of toch maar naar de dokter”.

Gosse: “Sien kien ga zitten want wist het niet gelove maar ze gaan kaatsen bij de Oldehove en op echt gras. Dat gras wut speciaal voor deze dag kweekt en op het Oldehoofsterkerkhof neer leit. Er komt een feest tent bij en een grote verloting.

Sien|: “Nou daar su ik wel heen wille maar ja dat zal mooi wat kost he dus de entree zal wel niet voor ons soort mensen weg leit wese”.

Gosse: “Nee ju de entree is helemaal gratis”.

Sien: “Bist dus toch bij de dokter weest hest pillen kregen of het hij die door stuurt naar de psychiater”.

Gosse: : “Nee ut is echt waar de entree is gratis maar kest ze wel sponseren. Kest ze voor 1 dag sponseren en oek door middel van growdfunding

Sien: “”Grondfunding wat is dat of bist echt aan ut deurslaan,  mut ik even een glaske water voor die halen”.

Gosse: “Nee Sien ik hev ut opskreven en op sportdelen.nl kest geld storten en dan doenst geliek met met de verloting als meer als 15 euro storts dan hest oek nog kans op een pries met de verloting.

Sien: “O zit dat su nou dat zal mie een spekatakel geven hoop dat su de Oldehove niet omslaan want hij staat al skeef. “Must een pilske Gosse?”.

Gosse:  “Doen de maar 1, dan prooste we er vast even op want dat wut mie un spektakel op 14 september. Op echt gras Sien, kien ik kan ut hast niet gelove. “Zit te trillen in mien sokophouders”

Nou su.