Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Rengersdag 2013

Rengersdag 2013

Op een zon overgoten Sonnenborgh werd de 94e Rengersdag gewonnen door het partuur Gert-Anne v.d. Bos, Teake Triemstra en Daniel Iseger. Tot koning van de partij werd gekozen Daniel Iseger. Iseger pakte hiermee zijn vijfde Rengersdag zege, een van de vier klassiekers die bij de kaatsers hoog staan aangeschreven. Voor zijn vaste maten Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra was het de vierde zege en de derde als vrije formatie partuur.
De finale tegen Bauke Triemstra, Alle-Jan Anema en Hendrik Kootstra werd met 5-3 en 6-2 gewonnen. Op het oog misschien een gewone uitslag maar de waarheid was wel even anders. Na een flitsende start kwam er zand in de motor van trio Van der Bos. Twee geweldige klappen van Iseger waarvan de laatste op 6-6 was de aanzet tot het eerste bordje. Via 6-2 en 6-4 werd afstand van Bauke Triemstra c.s. genomen. Na de bovenslag van Alle-Jan op 4-0 en 2-2 raakte opslager Van der Bos het goede gevoel kwijt wat resulteerde in een flink aantal buitenslagen. Binnen de kortste keren werd de grote achterstand bijna in zijn geheel ingelopen. Met slechts zes punten tegen werd het 4 om 3 en 0-4 voor Van der Bos c.s. Passeren van de kaats door Taeke Triemstra en buitenslagen van Hendrik Kootstra bracht de 6-4 aan de telegraaf. Vervolgens miste Van der Bos het perk maar op 4-3 en 6-6 maakte hij veel goed door een onverwerkbare bal naar het perk te sturen. De kwaadslag van Alle-Jan was het begin van het einde. Bauke en Hendrik misten vervolgens het perk en op 5-3 en 6-2 was de tweede bovenslag van Taeke Triemstra voldoende voor de zege.
Van der Bos c.s. moest direct stevig aan de bak tegen Tjisse Steenstra, Jacob Wassenaar en Cornelis Terpstra. Trio Van der Bos liet duidelijk marken wat de bedoelingen waren. Opslager Steenstra was niet in goeden doen en ook zijn maten Wassenaar en Terpstra kwamen in het stuk bijna niet voor. Op 5-2 en 6-2 miste Steenstra voor de laatste maal het perk.
De strijd om de premie of niets zou uitgroeien tot de partij van de dag. Haije-Jan Nicolay, Hendrik-Jan van der Velde en Jan Schurer leken op voorhand kansloos tegen van der Bos. Dat was ook het beeld van de partij. In een tijdsbestek van een knap half uur wees de telegraaf 5 om 1 aan. Niets aan de hand dus voor Van der Bos c.s. maar dat was slechts schijn want na de 5-1 lukte er bij Van der Bos niets maar dan ook niets meer. Met slechts acht punten tegen werd het vijf eersten gelijk. Twee zitballen van Van der Bos maakte 5-5 en 6-2. Maar ook deze twee matchpoints werden niet door trio Van der Bos benut. Op 5-5 en 6-6 werd de bal door Jan Schurer buiten geslagen.
Trio Bauke Triemstra zat mooi in de lijst en liet Jelte-Pieter Dijkstra, Jacob Klaas Haitsma en Sjoerd de Jong op drie eersten staan. Via een staand nummer was het partuur van Menno van Zwieten c.s. de tegenstander in de halve finale. Tot 3 om 2 was het een open strijd die pas veranderde door op 3-3 en 6-6 de bal buiten de lijnen te plaatsen. Deze tik kwam de formatie niet meer te boven. Hoewel Bauke Triemstra op 5-2 en 6-6 nog miste deed voorinse Alle-Jan Anema het beter door de bal op 5-3 en 6-6 boven te slaan.
De derde prijs was voor Menno van Zwieten, Folkert v.d. Wei en Hans Wassenaar.

Cijfers: Eerste omloop: 1. Jan Dirk de Groot, Marten Feenstra en Pier Piersma – 2. Arnold Zijlstra, René Anema en Thomas van Zuiden 5-0 en 6-0; 3. Johan van der Meulen, Renze Hiemstra en Hylke Bruinsma – 4. Menno van Zwieten, Folkert van der Wei en Hans Wassenaar 2-5 en 2-6; 5. Hendrik Tolsma, Tjibbe Hansma en Martijn Olijnsma – 6. Haije-Jan Nicolay, Hendrik-Jan van der Velde en Jan Schurer 5-5 en 2-6; 7. Tjisse Steenstra, Jacob Wassenaar en Cornelis Terpstra – 8. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger 2-5 en 2-6; 9. Bauke Triemstra, Alle-Jan Anema en Hendrik Kootstra – 10. Jelte-Pieter Dijkstra, Jacob Klaas Haitsma en Sjoerd de Jong 5-3 en 6-4; Tweede omloop: 1. Jan –Dirk de Groot c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 5-5 en 4-6; 6. Haije-Jan Nicolay c.s. – 8. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-6 (Van der Bos c.s. wint); 9. Bauke Triemstra c.s. staand nummer); Halve finale: 9. Bauke Triemstra c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 5-3 en 6-6; Finale: 8. Gert-Anne van der Bos c.s. – 9. Bauke Triemstra c.s 5-3 en 6-2.

kaatsen