Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Oldehovedag 2013 » OHD2013

OHD2013

100 jaar Oldehovedag

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Leeuwarder Kaatsclub Sonnenborgh (LKC) voor de eerste keer haar, inmiddels, fameuze Oldehovedag organiseerde. Een kaatswedstrijd waarvoor de beste spelers van Friesland werden en worden uitgenodigd.

De Oldehovedag is in de afgelopen 100 jaar uitgegroeid tot een ware kaatsklassieker waar alle grote namen uit het heden en verleden acte de préséance hebben gegeven.

Ook in deze tijd spreekt de Oldehovedag nog steeds tot de verbeelding van kaatsers, niet in de laatste plaats vanwege de bijzondere koningsprijs, de zilveren Oldehove.

Om het 100-jarig jubileum van deze kaats-klassieker te vieren wil de Leeuwarder Kaatsclub van de editie van dit jaar een spektakel maken. LKC wil de jubileum-editie van de Oldehovedag spelen op zaterdag 14 september, op een grasveld op het Oldehoofsterkerkhof in de binnenstad van Leeuwarden.

De oldehovepartij voor een keer onder de voet van de oldehove

100 Jaar Oldehovedag!

Ja je leest het goed….op gras, op het Oldehoofsterkerkhof. Want wat is nu mooier dan de Oldehovedag aan de voet van zijn naamgever, de Oldehove!? Op deze manier verwachten wij optimale belangstelling en exposure voor het kaatsen in het algemeen, en voor de Oldehovedag in het bijzonder te kunnen genereren.

Het aanleggen van het gras is een behoorlijke financiële uitdaging maar met jouw steun, en die van andere kaatsliefhebbers, moet het lukken!

[tip]Lees hier hoe je via sportdelen kan funden[/tip]