Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Janus Bijsterveld overleden.

Janus Bijsterveld overleden.

Ons bereikte vrijdag 30 november 2012 het droevige nieuws dat  is overleden onze sportvriend en Lid van Verdienste Janus Bijsterveld.

Janus Bijsterveld was jaren een markante verschijning op ons kaatsveld en een man met veel humor.

Drie keer deed hij als lid van LKC Sonnenborgh mee aan de Freule. In 1947 keerde hij met lege handen huiswaarts. Het jaar daarop behaalde hij met Gerrit Stoffels en Metske van der Wal de zevende prijs. In 1949 was het raak voor Janus Bijsterveld. Met zijn maten Auke Wouda en Auke Radelaar won hij in zinderende finale van Huizum. Huizum dat uitkwam met Corrie Binsma, Lieuwe Buis en Henk Postma verloor op 5-5 en 6-6 doordat Corrie Binsma de bal ‘oan’ had. Janus sloeg in die tijd voorbest op en stond voorin in het perk.

Door zijn werk bij de spoorwegen waar veel onregelmatige diensten moesten worden gedraaid, duurde de kaatscarrière maar kort. Het kaatsen op de PC zou dan ook tot een eenmalig optreden beperkt blijven. In 1952 vormde hij een partuur met Corrie Binsma en Douwe Westerlaan.

Na zijn actieve sportcarrière heeft hij jaren als vrijwilliger gewerkt. ‘Sonnenborgh is mijn tweede huis’, liet hij zich eens in een interview ontvallen. In de zomermaanden ben ik er dagelijks bezig. Hij hielp mee met het bouwen van de nieuwe kantine en de nieuwe kleedkamers. Jarenlang heeft hij in de slotdagcommissie gezeten.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en verdere naasten veel sterkte toe.

Het bestuur.