Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » 99e Oldehovedag op zondag 16 september 2012.

99e Oldehovedag op zondag 16 september 2012.

Hoofdklassers eindigen het kaatsseizoen zondag 16 september 2012 op  “Sonnenborgh” tijdens de 99e  OLDEHOVEDAG.

Zondag 16 september zullen de hoofdklassekaatsers de kans krijgen de laatste kaatsklassieker van het seizoen te winnen: de OLDEHOVEDAG

Inzet van deze 99e Oldehovedag is de onder de kaatsers zeer geliefde miniatuuruitgave van de voor Leeuwarden zo karakteristieke toren. Deze wisselprijs (de 5e; de overige zijn gewonnen door J.Dijkstra, Teade Zijlstra,Klaas Kuiken en Hotse Schuil)) is overigens een prijs die niet meegaat met de koning, maar als herinnering aan deze koningsprijs krijgt de koning een miniatuur-Oldehove uitgereikt, beschikbaar gesteld door Eresdé schoonmaak service. Voor deze Oldehovedag zijn 30 kaatsers uitgenodigd en het totaal aan prijzengeld bedraagt meer dan E 1350,-. Naast het winnende trio ontvangen ook de 2e prijswinnaars ook dit jaar weer  de fel begeerde zilveren lepels, aangeboden door  juwelier Kramer uit Franeker.  Ook worden de kaatsers die hun actieve carrière beëindigen in het zonnetje gezet.

Kortom: 99 jaar historie en traditie tijdens deze partij: de miniatuur-Oldehove, zilveren lepels, het koningsgedicht van Rients op de lijst, de finalesjerpen.

Everon Jackson

Op Sonnenborgh zijn 2 overdekte tribunes en een feesttent geplaatst. Voor genodigden en sponsoren van LKC is een aparte sponsorzone ingericht. Er is voor de kinderen bij droog weer een springkussen aanwezig en is na afloop live-muziek. Naast het kaatsen zal deze dag worden opgeluisterd door het bezoek van een aantal prominnenten. Vanuit de politiek zal Sander de Rouwe, lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, aanwezig zijn. Ook Everon Jackson Hooi, beter bekend als Bing uit GTST, is tussen 14.00 en 15.00 aanwezig op het kaatsveld om aandacht te vragen voor stichting IKN. Daarnaast kunnen fans natuurlijk bij Everon terecht voor een handtekening of een foto.

Plaats van handeling zondag 16 sept. a.s. op het unieke kaatscomplex “Sonnenborgh” .De wedstrijd vangt aan om 11.00 uur.

Gedurende het eerste uur van de wedstrijd, van 11.00 tot 12.00 uur is de koffie gratis. Deze service wordt de bezoekers aangeboden door HBW systeemwanden en systeemplafonds  Baijum.  De toegangsprijs is 7,50 euro.

Het geheel staat onder leiding van scheidsrechter S. Hiemstra.