Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Uitslag Rengersdag 15 juli 2012 (met foto’s!)

Uitslag Rengersdag 15 juli 2012 (met foto’s!)

De 93e Rengerspartij is dit jaar gewonnen door Gert-Anne van der Bos, Teake Triemstra en Daniel Iseger. In de finale werd het partuur van Johan van der Meulen, Folkert van der Wei en Marten Feenstra met 5-2 en 6-2 verslagen.

Fotoverslagen van deze dag zijn hier te vinden.

In de finale was het eerste bordje voor trio Gert-Anne van der Bos door een buitenslag van Johan van der Meulen op 6-4. De formatie van Johan van der Meulen kwam sterk terug en dat was vooral een verdienste van Marten Feenstra die zowel op 1-0 en 6-6 en op 1-1 en 6-4 voor de winnende slag zorgde. Op 2 om 1 en 4-2 leek de weg vrij om een 3 om 1 voorsprong te nemen maar een mooie bovenslag van Taeke Triemstra en een misser van Marten Feenstra kwam dit er niet van. Op 2-1 en 4-6 kon Feenstra de kaats niet passeren. Op 2-2 en 6-0 was er een goede mogelijkheid het derde bordje te pakken. Van der Bos miste driemaal op rij maar herpakte zich met een geweldige zitbal. Er kwam een kaats en toen miste Johan van der Meulen driemaal het perk. Deze slag had gevolgen want Van der Bos c.s. liep gelijk door naar een 4-2 voorsprong. Nog eenmaal kreeg trio Johan van der Meulen de kans om de wedstrijd te keren maar ook in het volgende erste was een 6-2 voorsprong niet aan hun bested. Eerste miste Van der Meulen, vervolgens kon Van der Wei de kaats niet passeren en op 4 om 2 en 6-6 sloeg Feenstra wel ver maar ook kwaad uit. Daarmee was de partij gelopen. Na de zitbal van Gert-Anne volgden er nog twee missers van Johan en Marten en op 5-2 en 6-2 sloeg Taeke Triemstra de bal ver boven. Opslager Gert-Anne van der Bos werd koning van de partij en dat was gezien zijn gehele optreden een terechte uitverkiezing.

Voor Daniel Iseger was het de vierde winst op de Rengerspartij. Eerder won hij in 2006, 2009 en in 2010. Taeke Triemstra en Gert-Anne van der Bos wisten de klassieker driemaal te winnen.

Van der Bos c.s. had in de eerste omloop weinig problemen met het partuur Hendrik Tolsma, René Anema en Thomas van Zuiden. Binnen 30 minuten was het over en uit. Na tweemaal op zes gelijk het bordje te pakken was het daarna een gelopen partij. Met slechts zes punten tegen werd het 5-0 en 6-0. Een omloop verder was er meer verwacht van trio Martijn Olijnsma, Hijlke Bruinsma en Alle-Jan Anema. Maar na een heel goed begin van opslager Martijn Olijnsma was het na 1-1 en 4-0 gedaan omdat Martijn Olijnsma met een bovenbeen blessure uitviel. Zijn plaats werd daarop ingenomen door Hendrik Tolsma. Maar deze kon ook in zijn tweede optreden trio Gert-Anne van der Bos niet van de zege afhouden. Na 4 om 2 sloeg Taeke Triemstra op 4-2 en 6-2 boven en op 5-2 en 6-6 deed Daniël Iseger het zelfde.

De halve finale tegen Jan-Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Pier Piersma was een spannende partij met veel opslagmissers maar ook met krachtig uitslagwerk met Taeke Triemstra in de hoofdrol. Het was een partij waarin de krachten goed tegen elkaar opwogen. Nooit zat er meer dan een eerst tussen beide parturen. Na drie eersten gelijk kwam trio Gert-Anne van der Bos het eerst op de twee spel en ook op de vijf eersten maar de formatie van Jan-Dirk de Groot vocht zich steeds terug in de partij. Bij de stand 5-5 sloeg  het partuur de Groot twee kleine kaatsen en die werden alle twee door buitenslagen weggegeven. Vervolgens miste De Groot nog eenmaal het perk. Dat deed Gert-Anne van der Bos ook nog een keer maar op 5-5 en 6-2 had hij toch weer het laatste woord met een formidabele zitbal.

Het premiewinnende partuur zat mooi in de lijst en maakte daar dankbaar gebruik van. Site Ferwerda, Siebe Greidanus en Rudolf Soepboer kwamen na en 4-1 achterstand nog knap terug tot 4 om 3 maar daarna drukte trio Van der Meulen door naar een 5-4 en 6-0 zege. In de strijd om de premie of niets kon de formatie van Pieter van Althuis c.s. nu niet brengen wat men afgelopen zondag in Bolsward wel kon. Van der Meulen c.s. was op alle fronten beter en de uitslagwas dan ook 5-0 en 6-6.

Leeuwarden in cijfers: Eerste omloop: 1. Hendrik Tolsma, René Anema en Thomas van Zuiden – 2. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger 0-5 en 0-6; 3. Martijn Olijnsma, Hijlke Bruinsma en Alle-Jan Anema – 4. Pieter Bakker, Karel Nijman en Tjibbe Hansma 5-0 en 6-4; 5. Michiel Scheepvaart, Jacob Zaagemans en Gert-Jan Meekma – 6. Pieter van Althuis, Michel van der Veen en Hans Wassenaar 3-5 en 6-6; 7. Johan van der Meulen, Folkert van der Wei en Marten Feenstra – 8. Site Ferwerda, Siebe Greidanus en Rudolf Soepboer 5-4 en 6-0; 9. Dirk-Yde Sjaarda, Hendrik Bouwhuis en Jouke Bosje – 10. Jan-Dirk de Groot, Renze Pieter Hiemstra en Pier Piersma 3-5 en 6-6;.

Tweede omloop: 2. Gert-Anne van der Bos c.s. – 3. Martijn Olijnsma c.s. 5-2 en 6-6; 6. Pieter van Althuis c.s. – 7. Johan van der Meulen c.s. 0-5 en 6-6; 10. Jan-Dirk de Groot staand nummer.

Halve finale: 10. Jan-Dirk de Groot c.s. – 2. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 2-6; 7. Johan van der Meulen c.s. staand nummer.

Finale: 7. Johan van der Meulen c.s. – 2. Gert-Anne van der Bos c.s. 2-5 en 2-6.