Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Zaterdag 23 juni 2012 Nederlandse Kampioenschappen Meisjes.

Zaterdag 23 juni 2012 Nederlandse Kampioenschappen Meisjes.

Komende zaterdag wordt bij LKC Sonnenborgh voor de 27ste keer gestreden om de hoogste eer op de bond voor meisjes.

Houdster van de wisselprijs is de kaatsvereniging Sjirk de Wal uit Dronryp. De lijst voor zaterdag telt 22 parturen en dat is er een meer dan het afgelopen jaar.

De eerste Bondspartij voor meisjes vond plaats in 1984. De wedstrijd werd gewonnen door Wommels met de kaatssters Lia de Jong, Baukje Vellinga en Antsje Smeding. In de finale kon Stiens het niet redden. Wommels, Exmorra, Hitzum, Goënga en Franeker hebben tot nu toe deze wedstrijd tweemaal weten te winnen, Het grootste aantal deelnemers dateert van 1994 toen namen maar liefst 31 afdelingen deel aan het kampioenschap. De wedstrijd werd vanaf 1984 steeds te Dronrijp verkaatst. In 1994 gaat de organisatie drie jaar naar Jirnsum. Vanaf 1997 kent de Bond voor meisjes een zwevend bestaan. Dronryp lijkt dit jaar de uitgesproken favoriet.

Het begint om 10.00 uur. Scheidsrechters zijn Rients Braaksma uit Leeuwarden en Rintje Melchers uit Wons.

Bekijk ook hier de lijst