Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Uitslag Leeuwarder Kampioenschap

Uitslag Leeuwarder Kampioenschap

Op een zonovergoten Sonnenborgh werd op 26 mei 2012 de eerste Leeuwarder Kampioenschap gehouden. Misschien was het wel te mooi weer en was dit de reden dat er maar 19 kaatsers zich hadden opgegeven. Dit is van 4 kaats verenigingen helaas wel wat weinig, maar het werd desondanks toch een prachtig spektakel. Het  koor zong uit volle borst van koning keizer admiraal kaatsen kunnen we allemaal en voor de finale brachten zij het Leeuwarder volkslied- we hevve een woanskip- ten gehore.

Zowel in de A-klasse als in de B-klasse werd goed en fanatiek gekaatst, al waren er wel enkelen bij die last van de warmte hadden.

Na afloop was er natuurlijk de spanning wie zou de koniningscommissie tot koning van Leeuwarden gaan kronen. Aangezien de Commissaris van de Koningin en de Burgemeester van Leeuwarden naar het straatfestival waren kon Andre Roosjen tot koning in de a-klasse Tammo Bijlsma en in de B-klasse Jaap Wilpstra kronen. Omdat zij het natuurlijk niet alleen konden volgt hier de volledige uitslag:

A-Klasse:

1e prijs: Jackie Bakker en Tammo Bijlsma(K).

2e prijs: Wietse v.d. Woude en Evert Wilpstra

kampioenschap-lwd-2012-279

B-klasse:

1e Prijs: Theo Borowitz, Anne Dijkstra en Jaap Wilpstra(K).

2e prijs: Anita Efde, Roelof Algra en Theun Hoekstra.

kampioenschap-lwd-2012-271