Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Oldehovepartij op 18 september

Oldehovepartij op 18 september

Zondag 18 september zullen de hoofdklassekaatsers de kans krijgen de laatste kaatsklassieker van het seizoen te winnen: de OLDEHOVEDAG Inzet van deze 98e Oldehovedag is de onder de kaatsers zeer geliefde miniatuuruitgave van de voor Leeuwarden zo karakteristieke toren.

De Oldehove

Deze wisselprijs (de 5e; de overige zijn gewonnen door J.Dijkstra, Teade Zijlstra,Klaas Kuiken en Hotse Schuil) is overigens een prijs die niet meegaat met de koning, maar als herinnering aan deze koningsprijs krijgt de koning een verkleinde Oldehove uitgereikt, beschikbaar gesteld door Eresdé schoonmaak service. [/format]

Voor deze Oldehovedag zijn 30 kaatsers uitgenodigd en het totaal aan prijzengeld bedraagt meer dan € 1350,-.

Naast het winnende trio ontvangen ook de 2e prijswinnaars ook dit jaar weer  de fel begeerde zilveren lepels, aangeboden door  juwelier Kramer uit Franeker. Ook worden de kaatsers die hun actieve carrière beëindigen in het zonnetje gezet en tevens  wordt de LC klassementswinnaar gehuldigd.

Kortom: 98 jaar historie en traditie tijdens deze partij: de miniatuur Oldehove, zilveren lepels, het koningsgedicht van Rients op de lijst, de finalesjerpen. Op Sonnenborgh zijn 2 overdekte tribunes en een feesttent geplaatst.  Voor genodigden en sponsoren van LKC is een aparte sponsorzone ingericht. Er is voor de kinderen bij droog weer een springkussen aanwezig en is na afloop live-muziek.

Plaats van handeling zondag 18 sept. a.s. is het unieke kaatscomplex “Sonnenborgh”. De wedstrijd vangt aan om 11.00 uur.

Gedurende het eerste uur van de wedstrijd, van 11.00 tot 12.00 uur is de koffie gratis. Deze service wordt de bezoekers aangeboden door HBW systeemwanden en systeemplafonds uit Baijum.