Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Hoofdklassers eindigen kaatsseizoen 2010

Hoofdklassers eindigen kaatsseizoen 2010

[format] Zondag 19 september is de laatste hoofdklassewedstrijd op “ Sonnenborgh” tijdens 95e OLDEHOVEDAG bij kaatsvereniging LKC”Sonnenborgh”. Zondag 19 september zullen de hoofdklassekaatsers de kans krijgen de laatste kaatsklassieker van het seizoen te winnen: de OLDEHOVEDAG. [/format] [format] Inzet van deze 95e Oldehovedag is de onder de kaatsers zeer geliefde miniatuuruitgave van de voor Leeuwarden zo karakteristieke toren. [/format]

[format] Deze wisselprijs (de 5e; de overige zijn gewonnen door J.Dijkstra, Teade Zijlstra,Klaas Kuiken en Hotse Schuil)) is overigens een prijs die niet meegaat met de koning, maar als herinnering aan deze koningsprijs krijgt de koning een verkleinde Oldehove uitgereikt. Voor deze Oldehovedag zijn 30 kaatsers uitgenodigd en het totaal aan prijzengeld bedraagt meer dan E 1350,- Naast het winnende trio ontvangen ook de 2e prijswinnaars ook dit jaar weer de fel begeerde zilveren lepels, aangeboden door Wolter&Dros Installatiebedrijf en juwelier Kramer uit Franeker. [/format]

[format] Voor de finale wordt afscheid genomen van Johannes Boersma, Jacob Wassenaar en Johan vd Meulen die hun actieve carrière beëindigen en ook wordt de LC klassementswinnaar in het zonnetje gezet. Tevens is dit de laatste Oldehovedag voor voorzitter Sieds Rienks, die na 15 jaar voorzitterschap aan het eind van het kaatsseizoen het voorzitterstokje overdraagt. Kortom: 95 jaar historie en traditie tijdens deze partij: de miniatuur Oldehove, zilveren lepels, het koningsgedicht van Rients op de lijst, goudse pijpen, de finalesjerpen. Dit alles onder toeziend oog van burgemeester Crone, onze wethouderFlorijn, bestuursleden van de Friesland Bank, dhr W.Cramer , talrijke LKC-sponsors, de leden van de PC, Rients Gratama, vele bekende (oud)Friezen en duizenden kaatsliefhebbers. Op Sonnenborgh zijn 2 overdekte tribune en een feesttent geplaatst. [/format]

[format] Voor genodigden en sponsoren van LKC is een aparte sponsorpaviljoen neergezet Op het veld wordt de muziek verzorgd door de vermaarde Leeuwarder Oldehovekapel en is voor de kinderen bij droog weer een springkussen aanwezig en is na afloop levende muziek. Plaats van handeling zondag 19 sept. a.s. is het schitterende gerenoveerde kaatscomplex “Sonnenborgh” . [/format]

[box title=”Aanvang Oldehovedag” type=”information” width=”600px” ]De wedstrijd vangt aan om 11.00 uur.[/box]

[format] foto: winnaars 2009 [/format]