Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Sluiten
Home » Nieuws » Oldehove kaatspartij

Oldehove kaatspartij

De Oldehovepartij werd voor het eerst verkaatst in 1913 nav een idee van bestuurslid Stienstra, die wilde dat de acht succesvolste parturen van dat seizoen tegen elkaar moesten uitkomen in een slotwedstrijd. Het bestuur was de mening toegedaan dat de naam “Leeuwarden” meer gehoord moest worden en zo ontstond de Oldhovedag.

De 1e prijs waren drie gouden dasspelden. In 1917 werd voor het eerst een wisselprijs aan de wedstrijd verbonden. Dit was een houten klok in de vorm van de Oldehove. Deze werd gewonnen door J.P.Dijstra in 1919.

In 1920 werd door de fa Taconis een nieuwe koningsprijs beschikbaar gesteld in de vorm van een zilveren tabakspot met daarop de Oldehove gegraveerd. In 1926 werd hij gewonnen door Teade Zijlstra.

In 1927 stelde de N.V.Tabaksfabriek “de Oldehove”een grote zilveren Oldehove op een marmeren voetstuk beschikbaar als koningsprijs. Deze werd in 1940 definitief gewonnen door Klaas Kuiken.

In 1941 stelde de fa Taconis een wisselbeker beschikbaar die gewonnen werd door Sjouke Helfrich. In 1942 stelde de fa Taconis een zilveren met de hand gedreven gravure beschikbaar welke in 1963 definitief gewonnen werd door Hotse Schuil. In 1964 had het LKC-bestuur van de Koninklijke NV Douwe Egberts een ouderwetse zilveren Oldehove aangeboden gekregen welke nooit blijvend in iemands bezit zou kunnen komen. De 1e winnaar werd Foppe de Vries. De Oldehovedag is traditioneel de slotwedstrijd van het seizoen en wordt vele duizenden toeschouwers en prominenten bezocht.

Vaak besluiten de kaatsers hun actieve carriere op Sonnenborgh. In 2003 sponsort de Koninklijke Douwe Egberts voor het laatst de Oldehovedag en wordt de sponsoring overgenomen door Installatiebedrijf Eric Weistra.

6 Comments

 1. I am so grateful for your article post.Really thank you! Fantastic.

  For details on loan tips,visit :- get a loan

 2. I would read more on this topic if writers were more like you about using interesting information and adding brain-stimulating content. This is an excellent piece of writing. Thank you.

 3. Hmm іt lߋoks lіke youг website ate mʏ fiгѕt comment (it աaѕ
  extremely lоng) so І guess I’ll just ѕum it սp whɑt I wrote аnd ѕay, I’m thоroughly enjoying yoսr blog.
  I аѕ wеll am an aspiring blog writer Ьut ӏ’m still new tߋ evеrything.
  Do yοu havе any tips and hints for newbie blog writers?
  Ӏ’d сertainly apрreciate it.

 4. I’ll immеdiately grab yߋur rss as Ι cɑn’t tο fіnd your e-mail subscription hyperlink ߋr
  newsletter service. Ɗo you haνe any? Kindly let me recognize in οrder tɦat I mаy subscribe.
  Thanks.

 5. I blog often and I seriously thank you for your information. This great article
  has truly peaked my interest. I’m going to
  take a note of your siye and keep checking for new information about once a week.
  I opted in for your RSSfeed too.

 6. This website really has all of the info I needed
  concerning this subject and didn’t know who to ask.

Comments are closed.